Što su Sinjski obzori

Sinjski obzori su povijesno – esejistički ogledi o Sinju i fenomenu viteške igre Alke. Već 300 godina Sinj baštini vitešku igru Alku i štovanje Gospe Sinjske, a od sredine 19. stoljeća važi i za vjersko, obrazovno i kulturno središte “kamenitog” dijela Dalmacije.

Tekstove na stranici piše i uređuje dr. sc. Jakov Žižić, politolog i poslijedoktorand na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Stranica se stalno dopunjuje i obogaćuje novim povijesnim spoznajama i izvorima.

Autor i urednik stranice se već desetak godina bavi proučavanjem političke, društvene i kulturne povijesti Sinja te pitanjima prezentacije i uspješnog upravljanja sinjskom kulturnom – povijesnom baštinom. Osim na stranici Sinjski obzori, o spomenutim temama piše i na portalu Ferata te u časopisu Cetinska vrila i Slobodnoj Dalmaciji. Bio je stručni konzultant za nagrađivanu reportažu o Alki koja objavljena u francuskom tjedniku “Le Figaro Magazine” pod naslovom Les Lanciers de Madone. Autor je knjige “Sinj i Alka – priče o ljudima i događajima” (2018.) i urednik zbornika radova “Sinj i Hrvatsko proljeće (2021.).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s